Mais og avbitte kroppsdeler

 


Det er verre å kvitte seg med dårlige uvaner enn gode vaner. Synes jeg.

Gode vaner kan fort finne på å skli ut i noe skikkelig dårlig. Sånn som det å stå opp tidlig på morgenen.

Det skal ikke mer enn et par fridager til for å vippe meg av den pinnen for å si det sånn, og plutselig har jeg gått fra å være et framtvunget a-menneske til det naturlige dovendyret av et d-menneske jeg er.

Uvaner er mye verre å rette opp i. Sånn som det å røyke. Da synes jeg at det er lettere å bytte ut en avhengighet med en annen. Og slik kan det jo gå i en veldig ondskapsfull sirkel om man ikke passer på å bytte ut med noe som er tilsvarende skadelig og farlig eller mindre. Man må helst ikke bytte til noe som er mer farlig enn det man allerede holder på med, for da kan det gå riktig så ille i hele opplegget.

Jeg ville for eksempel aldri hoppet rett fra neglebiting over til heroin for å komme med et eksempel.

Neglebiting må byttes ut med noe annet som ikke er farligere, men som ikke innebærer å spise egne kroppsdeler, eller smake på dem om du vil, for så å spytte de ut igjen.
Man burde ikke bite av seg en hel finger heller, for så å spytte den ut.
Men samtidig må den nye avhengigheten være lett tilgjengelig, og tilnærmet like tilfredsstillende.
Det er nærliggende å tro at å spise en maiskolbe vil gi ca samme effekt, men for alle som spiser negler vil nok dette fort ende opp med kraftig vektøkning, og muligens et hakk i økonomien som ikke var der før.

Jeg biter negler når jeg er anspent, spent, nervøs, utålmodig, stresset, ivrig og når jeg ser på tv.
Jeg blir ofte både utålmodig og stresset, og det er ikke alltid det lar seg gjøre å koke en maiskolbe når dette inntreffer.

Man kan selvfølgelig ha med seg ferdigkokte maiskolber, men det vil igjen føre til andre problemer. Regner du med å bite negler 8 ganger om dagen må du altså ha med deg 8 varme maiskolber. Jeg vil tro at den letteste måten å holde en maiskolbe varm er å ha den i en slags pølsetermos. Eller maistermos i dette tilfellet.

Deretter må det ordnes med frakt av disse maistermosene, og det vil nok la seg gjøre i et overdimensjonert patronbelte, der det er plass til termoser i stedet for patroner.
En kjøkkenrull burde også ha plass i dette beltet, for alle som har spist maiskolber vet at dette kan  bli nokså fettete og grisete.

SÅ må man spørre seg om maistermospatronbelte vil være noe som kan kræsje med imaget ditt?
I mitt tilfelle ja. Jeg er ingen moteguru eller veldig oppegående på trend-fronten, men en plass må til og med jeg sette foten ned.

Foreløpig er det enklest å bare fortsette med neglebitingen inntil det dukker opp noe snedigere enn mais.