kvelds–frustrasjons-tanker om trening

Den siste tiden har jeg gått opp noen kilo grunnet ren sløvskap. Kropp og vekt gjør meg ofte panisk og smådeppa. Jeg vil bli kjempetynn og muskuløs kjempefort. Jeg er en person som tror at det nytter å ta 50 sit ups dagen før jeg vil at magemusklene skal synes, og jeg tror at slanking går ut på å overse sultfølelsen en halv time lengere enn vanlig. Desverre er ikke dette særlig nært virkeligheten.

Så hvordan kan man komme i form kjempefort? De mest effektive metodene fører desverre med seg flere problemer enn fordeler. For å bli tynn og muskuløs, kunne jeg trått til med masse amfetamin og en haug steroider, men jeg tror resultatet hadde blitt nokså grusomt. Det er ikke helt looken jeg går for.

Jeg kan sy igjen munnen min slik at jeg bare får inn flytende mat, noe jeg har lest at stjernene i hollywood synes er toppers! Ikke å få sydd igjen munnen, men kun flytende mat.

Jeg er ikke glad i salat, så det er uaktuelt. Jeg synes det er bortkastet mageplass.

Hver gang jeg forsøker å trene, ramler motivasjonen min like raskt som en buss i fritt fall utfor et stup. Jeg kjøpte en gang en treningsmaskin fra tv-shop. Den lovte en fantastisk kropp uten å så mye som å søle en eneste svettedråpe. Det dreide seg om å feste elektroder på forskjellige steder på kroppen som man kunne styre ved hjelp av en liten boks. Jeg festet den på, la meg på sofaen og spiste masse sjokolade mens jeg så på tv. Jeg er så utrolig håpløs.

For å se om denne maskinen faktisk gjorde en dritt, måtte jo disse små adhd- fingrene trykke på alle knappene og vri på alt av brytere så de stakkars batteriene nesten smuldret opp i det lille apparatet. Jeg kan love deg at jeg fikk sjokk når jeg hadde satt elektrodene på magen og ga full trøkkings på høyt intensitetsnivå. Det var som å bli slått over magen med en tømmerstokk, og dette skjedde ca 4-5 ganger før jeg faktisk klarte stoppe maskinen. I panikk begynner man også å rive av elektrodene mens de fortsatt får strøm, noe som gjorde at tomlene fikk seg noen salige trøkker som gjorde at jeg satt å hylte og ristet febrilsk på hendene for å få bort elektrodene fra fingrer og mage.

Det ble faktisk mer interessant å feste elektrodene på de merkeligste plassene på kroppen for å se hvor hjelpesløs man blir straks man mister kontrollen over sine egne lemmer så fort man kobler litt strøm på. Med andre ord, så var den store grønne kofferten med elektroder og strøm forferdelig morsom i to uker, før jeg totalt overså den i all ettertid.

Den eneste treningsmetoden som faktisk har interessert meg er capoeira. En brasiliansk kampsport-dans som er utrolig spennende og morsom. Det føltes ikke som en lei rutine, det var bare lek og gøy, og man fikk virkelig brukt kroppen, så jeg ble kjempelei meg den dagen treningen stoppet opp i Alta. Hvis jeg ikke får trene capoeira så tror jeg det blir dårlig stelt med trening på meg.

Det er kjedelig å løfte vekter, jeg liker ikke å løpe, og alt som gjøres fordi det MÅ gjøres er ulidelig pine for meg. Faen ta sommeren og bikinien og alt det jævelskapet man må ta hensyn til som kvinne. Jeg vurderer flytte til alaska og la håret på bena gro skikkelig, der jeg kan sitte i termodressen min og drikke øl fra jeg kommer fra jobb til jeg skal legge meg og bare spise baconpølse. Det ryktes om at sommeren kommer hit til Nord-Norge også, og jeg er ikke klar.

Har du noen gode motivasjonstips? Eller gode ideer til aktiviteter som kan gjøre en ordentlig latsabb som meg mere aktiv på treningsfronten? ALLE tips mottas med takk!

God natt, og sjekk ut denne LEKRE capoeira videoen som får det til å rykke i småtærne mine 🙂

Konkurranse!

Som jeg lovet på mine facebooksider, skulle jeg fyre i gang en konkurranse. De som blogger har vel et ønske om å få flest mulig lesere, og nå ut til så mange som mulig. Derfor vil konkurransen foregå slik:

Det er rett og slett så enkelt at du liker facebooksiden min. Den finner du helt til høyre her (“finn oss på facebook”). Når siden har fått 150 likes, trekker jeg en vinner!

Har du spørsmål, kommenter gjerne her, eller på facebooksiden min.

PREMIENE

her kan vinneren VELGE SELV hvilken premie de vil ha, og da kan du blandt annet velge mellom dette..


ROSABLOGGER-KIT: Bli rosablogger du også! Dette settet består av en blond parykk og falske øyenvipper!Så kan du også lage deg en blogg, og være så rosa du bare vil, nesten helt incognito om ønskelig!

SOLBRILLER


Kickass solbriller fra nettsalongen.no!

 

KALENDER


Kalenderen “ett år med Mattilakken”, proppfull av bilder, og ikke minst datoer!

 

Hvis dette viser seg å gå bra, vil jeg smelle sammen flere konkurranser etterhvert, med flere premier. så, Hurra for deg, kjære leser!:)

adhd-barn på butikken

Å ha adhd kan ha sine prøvelser og vanskeligheter i hverdagen. Det er ikke alt man tenker like mye over, ettersom problemene man alltid roter seg oppi, tidlig ble en del av hverdagen. Av det har man fått en innstilling der man tenker at alt ordner seg tilslutt. Uansett. Og det gjør som regel det. I går fikk jeg atter et møte med adhd’ens noe uberegnelige side. Nemlig den totale mangelen på impulskontroll.

Jeg skulle kjøpe meg en morsom bok, ettersom jeg er veldig glad i å lese. Ikke romaner og slikt, for det blir altfor langtrekkende og kjedelig. Men faktabøker, eller bøker om ting du ikke ante at du ikke visste noe om. “hvordan forsvinne i løse luften” og “overlevelseshåndboka” er perfekte eksempler. Her lærer du alt fra å unnslippe alligatorer, landing av fly, til å foreta en nigeriansk phishing scam og å ende opp på kripos’s ettersøkte-liste.

Men i løpet av noen tidels sekunder skjedde det en elektrisk omkobling i hjernen min som sendte meg inn på dyrebutikken i stedet, der jeg endte opp med å stå å banke i glasset, overivrig, med pekefingeren, med et ønske om å kjøpe en hamster. Damen i dyrebutikken stoppet litt opp og spurte meg “Hvor gammel er du??” Og hadde en holdning som tilsa at hun ikke ønsket å selge meg en hamster. Det er kun i slike tilfeller at jeg faktisk sier min ordentlige alder, og ikke lyver på meg noen år mindre. Jeg ser på henne med et strengt blikk og sier bestemt at jeg er 26 år. Det strenge uttrykket hennes forandret seg raskt fra streng voksen, til meget medgjørlig butikkansatt.

Jeg fikk hamsteren min, og i bilen på tur hjem lurte jeg på hva i all verden det var jeg nettopp hadde kjøpt. Jeg var også noe usikker på om jeg noengang kom til å tørre holde den, etter et par ublide møter med gnagere for noen år tilbake. Men hamsteren viste seg å være veldig snill, og veldig søt.

Er den ikke søt da?


Jeg tror den heter beyoncè, for den er brun og har litt bred rumpe, og har ikke sagt til meg ennå hva den egentlig heter. Så inntil videre heter den beyoncè.

Og når vi er inne på Beyoncè, sjekk ut denne fantastiske låta som går på repeat her hjemme. Jeg simpelten elsker den. Den fantastiske stemmen akkompagnert til den smårolige musikken til den hersens beyonce sangen. Helt nydelig!:)

Sees snart igjen kjære leser 🙂

(Vil du få de seneste oppdateringene fra Mattilakken? Trykk liker på siden der du kan følge meg på facebook, så du alltid er oppdatert med seneste nytt!)